Opis
Album Książka| Vegan at Home: Recipes for a modern plant-based lifestyle
145 prostych i pysznych wegańskich przepisów od znanej islandzkiej kucharki i gwiazdy kulinarnej/przedsiębiorcy Solli Eiríksdóttir — idealne dla domowych kucharzy rozpoczynających swoją wegańską podróż lub dla tych, którzy szukają nowej inspiracji
Dla Solli Eiríksdóttir kluczem do udanego gotowania wegańskiego jest prostota: łatwe do wykonania przepisy, które są smaczne i pyszne. Tutaj pokazuje, jak przygotować wspaniałe wegańskie jedzenie w domu na wszelkiego rodzaju okazje, czy to szybki lunch w dzień roboczy, czy specjalne kolacje ze znajomymi. Idealna książka dla nowoczesnego, roślinnego stylu życia, jej trzy sekcje obejmują: Podstawy (wegańskie podstawowe produkty, takie jak mleko orzechowe i tofu); Codzienność (od śniadania do kolacji); i Uroczystości, która rzuca światło na strategię posiłków na większe imprezy. 75 podstawowych przepisów na wegańskie podstawowe produkty, takie jak mleko orzechowe i tofu, stanowi podstawę dla 70 dań, które zabiorą Cię od śniadania do kolacji. Przepisy na sycące warzywne tagine, odżywcze słodkie ziemniaki i wędzoną soczewicę oraz superlekkie pikantne bezy z truskawkami równie mocno Cię zaskoczą, co zachwycą.
Szczegóły:
- Wymiary: 270 × 205 mm
- Wydanie w j. angielskim.
- Liczba stron: 240
__________________O marce Phaidon:
Phaidon jest wiodącym globalnym wydawcą pięknych książek. Współpracujemy z najbardziej wpływowymi autorami na świecie, aby tworzyć innowacyjne książki o sztuce, fotografii, projektowaniu, architekturze, modzie, jedzeniu i podróżach oraz ilustrowane książki dla dzieci. Phaidon ma długą i znakomitą historię jako wydawca książek artystycznych z ponad 1500 tytułami w druku. W 2023 r. Phaidon obchodził swoje 100-lecie.