Opis
Album Książka | On Vegetables
Długo wyczekiwana książka kucharska Jeremy'ego Foxa, kalifornijskiego szefa kuchni, który na nowo definiuje kuchnię opartą na warzywach, ciesząc się światowym uznaniem
Znany ze swojego przełomowego podejścia do gotowania z warzywami, Jeremy Fox po raz pierwszy zasłynął w wyróżnionej gwiazdką Michelin restauracji Ubuntu w Napa Valley. Obecnie jest jednym z najbardziej popularnych szefów kuchni w Ameryce, cenionym za kuchnię skoncentrowaną na składnikach, którą serwuje w restauracji Rustic Canyon Wine Bar and Seasonal Kitchen w Los Angeles. W swojej pierwszej książce Fox przedstawia swoją filozofię kulinarną w formie 160 przystępnych przepisów dla domowego kucharza. On Vegetables podnosi poziom gotowania wegetariańskiego, wykorzystując kreatywne metody i połączenia składników, aby podkreślić tekstury, smaki i różnorodność sezonowych produktów, a także zawiera podstawowe przepisy na spiżarnię.
Szczegóły:
- Wymiary: 270 × 205
- Wydanie w j. angielskim.
- Liczba stron: 320
- Książka niedostępna już w oficjalnej sprzedaży.
__________________O marce Phaidon:
Phaidon jest wiodącym globalnym wydawcą pięknych książek. Współpracujemy z najbardziej wpływowymi autorami na świecie, aby tworzyć innowacyjne książki o sztuce, fotografii, projektowaniu, architekturze, modzie, jedzeniu i podróżach oraz ilustrowane książki dla dzieci. Phaidon ma długą i znakomitą historię jako wydawca książek artystycznych z ponad 1500 tytułami w druku. W 2023 r. Phaidon obchodził swoje 100-lecie.